Repairs

For repairs on River products, please go to support.
As the repair service for third-party products is mainly focussed on Dutch clients, the information below is in Dutch.

Vanwege beperkte tijd en ruimte kan ik voorlopig geen nieuwe reparaties aannemen.

Reparatieservice

Na jaren op verzoek en voor mezelf reparaties en modificaties te hebben verricht doe ik dit nu via River. Ik heb inmiddels ruim 10 jaar ervaring met reparatie en onderhoud van diverse elektronische instrumenten (analoog en digitaal), waaronder de merken: Moog, Oberheim, Korg, Roland, Yamaha, Kurzweil, Hohner, Phillips, Sequential Circuits, Viscount, Crumar, Siel, Ensoniq, Casio, MXR. Daarnaast heb ik ervaring met onderhoud en reparatie van diverse modulaire synthesizers.

Wat repareer ik?
  • WEL: synthesizers (analoog, digitaal, hybride), effect apparatuur, modulaire synthesizers (Eurorack, e.a.), keyboards.
  • NIET: mechanische piano’s, huiskamer/Hammond-orgels, buizenversterkers, tape delays en recorders.
Wat kost het?
35,- euro onderzoekskosten (per apparaat), daarna 75,- euro per uur plus de prijs van eventuele benodigde onderdelen. Bij totale kosten boven de 75,- doe ik eerst een prijsopgave en verzoek om akkoord. LET OP: Betaling kan alleen contant bij ophalen, of vooraf overgeschreven. Ik heb geen PIN.
Waar?
Elst, provincie Gelderland (tussen Arnhem en Nijmegen).
Hoe werkt het?
  • Je stuurt me een bericht via onderstaand formulier met informatie over het instrument (merk, type) en het probleem zo gedetailleerd mogelijk omschreven. Als ik denk dat ik het kan repareren maken we een afspraak voor het langsbrengen van het instrument.
  • Elke reparatie begint met een onderzoek. Ik stel het probleem vast (behuizing open, waar nodig schoonmaken, testen & meten). De kosten hiervoor zijn 35,- euro, en deze breng ik altijd in rekening, ook als er daarna afgezien wordt van reparatie. Pas na dit onderzoek kan ik inschatten hoeveel tijd de reparatie zal kosten, en welke onderdelen er nodig zijn (incl. eventuele levertijd en prijs daarvan). Kosten van onderdelen breng ik naast het uurtarief apart in rekening. Bij eenvoudige reparaties (totale kosten onder de 75,- euro) verricht ik de reparatie meteen, als ik verwacht dat de totale kosten hoger kunnen liggen overleg ik eerst of dit akkoord is. In situaties waarin de reparatiekosten de grens raken van wat het instrument nog waard is zal ik altijd proberen mee te denken. Alle hierboven genoemde kosten zijn inclusief BTW.
  • Ik probeer instrumenten binnen een termijn van 2 a 3 weken af te hebben. Als dat niet lukt informeer ik tijdig. Als het apparaat gerepareerd is, verzoek ik het binnen 2 weken op te halen.
  • Betaling kan alleen contant bij ophalen, of vooraf overgeschreven. Ik heb geen PIN. Je krijgt wel een factuur op naam.
  • Ik geef 3 maanden garantie op de door mij verrichte reparatie, maar niet op het apparaat als geheel. Wanneer een ander deel van het apparaat kapot gaat, of wanneer het apparaat (opnieuw) stuk gaat door verkeerd gebruik valt dat niet onder de garantie.
  • De meeste digitale apparaten hebben gebruikersinstellingen (patches/programs). Ik geef geen garantie op eventueel verlies hiervan tijdens het reparatieproces. Ik ga ervan uit dat er van belangrijke instellingen vooraf een back-up gemaakt is.