River Synth Workshop

The River Synth Workshop is in Dutch only.
130522_peaks PRINT cs5

De eerste River Synth Workshop is inmiddels achter de rug. Een nieuwe cursus wordt gegeven als er voldoende interesse voor is (zie onder).

Wat het je oplevert is ongeveer het volgende:

  • Je leert veel over geluidstheorie, synthese techniek en sound design
  • Je leert je eigen instrument beter kennen
  • Je leert de technieken en theorie toepassen op je eigen instrument in nieuwe sounds
  • Je leert hoe je je instrument kunt gebruiken om sounds uit bestaande muziek na te bootsen

Hoe werkt het?

Je krijgt met een kleine groep synth liefhebbers les in synth technieken, sound design en geluidstheorie. Steeds nadat ik een nieuwe theorie of techniek heb uitgelegd ga je dit direct in de praktijk brengen op je eigen instrument. Zo leer je stap voor stap over bijvoorbeeld: golfvormen, oscillatoren, decibels, frequenties, LP/BP/HP filters, overdrive, VCAs, LFOs, envelopes en modulatie. Ik ga het hebben over de MiniMoog, over modulars en over VST instrumenten (software). Maar je krijgt vooral ook veel te horen! Hoe klinkt het in de praktijk? Op welke manieren komen deze technieken terug in bekende nummers (van rock tot dance)? Daarna ga je dit in de praktijk brengen op je eigen instrument. Dat mag hardware of software (VST) zijn, het mag analoog of digitaal. Zo leer je een bas sound maken, een kick drum, effecten, pads en leads. Terwijl je hiermee bezig bent leer je nieuwe medemuzikanten kennen, en in de pauzes kun je inspiratie opdoen van elkaars muziek, instrument en ervaring.

Benodigdheden?

Zoals je misschien al hebt herkend ligt de focus voornamelijk op subtractieve synthese. Dit is de basis van veel populaire analoge en digitale instrumenten, en elementen ervan komen terug in andere vormen van synthese. Ik verwacht geen voorkennis van wiskunde, natuurkunde of een universitaire studie en alle leeftijden zijn welkom. Voor ik begin zal ik even peilen wat voor achtergrond je hebt, zodat ik je niet vermoei met onnodige basiskennis en je ook niet van je stoel blaas met veel te ingewikkelde theorie. Zoals gezegd hoop ik dat je een eigen instrument (of laptop met software) kunt meenemen, en een hoofdtelefoon of oordopjes. Als je daar (nog) niet over beschikt, maar toch mee wilt doen, laat het dan even weten. Dan verzinnen we een oplossing.

Waar en wanneer, en de kosten?

De cursus vindt plaatst bij voldoende aanmeldingen van geïnteresseerden (in regio Nijmegen) op een datum die de meerderheid het beste past. Details hiervan ontvang je als je je opgeeft. De kosten voor deelname zijn 50,- euro per persoon*. De cursus duurt in het totaal 4 uur, en bevat een aantal pauzes voor koffie/thee en wat lekkers.

* Betaling vooraf per overschrijving (je ontvangt een digitale factuur), annuleren kan kosteloos tot 10 dagen voor de cursus.

Wie ben ik?

Ik ben eigenaar van de recent opgerichte synthesizer boutique River. Ik ben gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en bevoegd docent. Daarnaast ben ik al jaren actief met het ontwerpen, bouwen en repareren van synthesizers, en heb ik de nodige studio en (inter)nationale podium ervaring.

Geef je op via onderstaand formulier, en vergeet niet je volledige adres en telefoonnummer te vermelden (deze zijn noodzakelijk voor de factuur en om je te kunnen bereiken).